czwartek, 31 października 2013

Imbirowa mikstura na odporność

Zacznę od zalet imbiru, a jest ich naprawdę wiele. Zacznijmy od tego, że imbir ułatwia trawienie co jest ogromną zaletą podczas odchudzania. Łagodzi mdłości, bóle miesiączkowe i migreny, poprawia krążenie krwi. Dba o jamę ustną i zwiększa koncentrację - więc naprawdę watro zacząć dzień od naparu z imbiru, jak to robią niektóre gwiazdy, jak widać nie bez powodu. Dochodzimy w końcu do leczenia przeziębień i zwiększenia odporności organizmu. Warto wzmocnić swój organizm i nie dać się położyć do łóżka przeziębieniu. Imbir wykorzystuję do przyrządzania orzeźwiających napojów latem i rozgrzewających jesienią i zimą, przyprawiam nim niektóre potrawy, po prosty staram się by w miarę regularnie pojawiał się w mojej diecie. Wam polecam to samo będziecie szczęśliwi i pełni energii!



składniki

4 plasterki imbiru
4 plasterki cytryny lub pomarańczy
3 łyżeczki miodu
2 łyżeczki zielonej herbaty
0,5 l wody



Zieloną herbatę, plasterki imbiru i cytrusów zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy pod przykryciem na około 10min. Po tym czasie słodzimy napar miodem i jest gotowy do wypicia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz