środa, 9 października 2013

Figi z jogurtem greckim skąpane w cytrynie i miodzie

Figi z jogurtem greckim skąpane w cytrynie i miodzie to pomysł na idealne śniadanie, które doda wam uśmiechu o poranku. Myślę, że jako zdrowy deser też sprawdzi się w 100%. Miód i cytryna cudownie podkreślają smak fig dopełnieniem całości jest kremowy jogurt. Zdrowy pomysł na początek dnia! Figa jest źródłem witamin B i C, ale najważniejszy jest fakt, że jest bogata w sole mineralne takie jak potas, wapń, magnez i fosfor. Możecie zrobić sobie to śniadanie w słoiczki i zabrać ze sobą do pracy czy szkoły, albo podarować komuś zdrową i smaczną przekąskę:)





składniki: (1 porcja)

200ml jogurtu greckiego
1 figa
2 łyżki musli
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka soku z cytryny

W szklance lub słoiczku będziemy układać warstwy. Na dno daję jogurt, na jogurt kawałki figi. Warstwę z figami polewam sosem z miodu i cytryny (mieszamy w filiżance miód i sok z cytryny). Posypujemy figi płatkami owsianymi i zaczynamy od początku. Jogurt, figi, sos, płatki owsiane. Postarajcie się aby na wierzchu były figi.

Smacznego i miłego dnia!
Figi z jogurtem greckim skąpane w cytrynie i miodzie - kolorowe gotowanie

2 komentarze:

  1. Mniami, bardzo lubię figi. W takim deserze musiały smakować wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przekąska chciałabym aby ktoś mi taką podarował

    OdpowiedzUsuń