
składniki:
opakowanie ciasta francuskiego3-4 gruszki
2 łyżki musli z bakaliami
8 kratek czekolady
cynamon
Gruszki myjemy, obieramy, i kroimy w kosteczkę. Czekoladę kroimy na małe kawałki - w kostkę się nie da ale można próbować. Dodajemy czekoladę, cynamon i musli do gruszki i mieszamy.
Ustawiamy piekarnik na 200 stopni Celsjusza - żeby się nagrzał. Ciasto francuskie rozwijami i kroimy na równej wielkości kwadraty, zostawiamy na papierze dołączonym do opakowania. Na środek każdego z nich układamy łyżkę nadzienia. Rogi ciasteczek smarujemy wodą, zawijamy do środka i zaklejamy. Wierzch każdego ciastka smarujemy wodą. Wkładamy blachę z ciastkami do piekarnika i pieczemy 15-18 min aż będą lekko rumiane i wyrośnięte.
wyglądają super i na pewno też tak smakują nic z nich nie wycieka, chociaż delikatnie się pootwierały pokazując co jest w środku i zachęcając do zjedzenia
OdpowiedzUsuń