składniki
duża pierś z kurczaka
2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka miodu
pieprz cayenne
cząber
Nacieramy pierś z kurczaka przyprawami, musztardą i miodem. Związujemy całość nitka lub sznurkiem - tak żeby trzymało się razem, wystarczą 3 pętelki. Pod przykryciem albo zamknięte w pudełku do przechowywania żywności chowamy do lodówki i zostawiamy na 1-2 dni. Pieczemy około 40min w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Wygląda przepysznie - a takie domowe wędlinki są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńRacja, domowe wędliny są najlepsze i najzdrowsze. Zawsze robię ze schabu, ale tak sobie patrzę na Twoje zdjęcia i myślę, że z kurczaka też zrobię.
OdpowiedzUsuńJest bardzo smaczna! a kanapki z kurczakiem i pomidorem znikają błyskawicznie:)
UsuńThis looks like something my bf would like. Thanks for the recipe. Might make soon :)
OdpowiedzUsuń