Przekąski na Halloween powinny nawiązywać to tematu i muszą być smaczne. Mam już wypróbowane, że faszerowane jaja schodzą błyskawicznie, a te z pająkami robią furorę! Można zrobić różne smaki w zależności od tego kto co lubi, ja zrobiłam paprykowe i koperkowe.
składniki
10 jajser żółty
2 łyżki majonez
czarne oliwki
groszek w puszcze
papryka czerwona w proszku
koperek
sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo - 10min. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i gdy ostygną obieramy. Przecinamy jaja na połówki, wyciągamy żółtka - 5 do jednaj miseczki i 5 do drugiej. Do obu miseczek z żółtkami dodajemy po łyżce majonezu, starty na drobnych oczkach ser żółty, sól i pieprz. Pierwszą miseczkę doprawiamy dodatkowo papryka czerwoną w proszku - można dodać trochę ostrej jak lubicie. Do drugiej miseczki dodajemy zielony groszek. Oba farsze zagniatamy widelcem i przy pomocy małej łyżeczki wkładamy z powrotem do jajek. Czarne oliwki kroimy na pół i na paseczki. Układamy kawałki oliwek tak, żeby wyglądały jak pająki. Prosta przekąska a daje tyle radości.
super wygladają te pająki ale jak to włożyć do ust brrrrrr
OdpowiedzUsuńDo odważnych świat należy!
Usuń